A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev: Ez egyszerűen megbocsáthatatlan


A politikai versenyt ne tekintsük ördögtől való dolognak, inkább állítsuk vissza annak tekintélyét – jelentette ki Dobrev Klára az Indexnek. 

Az árnyék-miniszterelnök és EP-képviselő szerint Orbán Viktor kormányát csak „erős, európai, baloldali politika” tudja leváltani, a Demokratikus Koalíció pedig már 2026-ra is készül. 

„Tehát még egyszer nem lesz olyan összefogás, mint a 2022-es?

Orbán Viktor önmagára szabott választójogi törvénye megköveteli azt a matematikai minimumot, hogy egy fideszes jelölttel szemben csak egy kihívó induljon az országgyűlési választásokon. Jobban szeretem az arányos választási rendszereket, mert azok jobban kifejezik egy ország sokszínűségét, de ez egy többségi választási rendszer, annak is egy eltorzított változata. Muszáj, hogy legyen már a választások előtt olyan együttműködés, koalíció, ami lehetővé teszi az egy az egy elleni indulást. Azon, hogy ezt milyen módon szervezzük meg, hogy mi a politikai program közepe, változtatunk kell.

Márki-Zay Péter többek között úgy fogalmazott, hogy Gyurcsány Ferenc »a hírek szerint lepaktált az ellenféllel februárban«. Teljes szívvel és erőforrással állt bele a kampányba a DK?

Márki-Zay Péter megjegyzését ahogy eddig, úgy ezután sem kommentálom, de arra bátorítok mindenkit, kérdezze végig az egyéni képviselőjelölteket Kiskunhalastól Vásárosnaményig, Csornától Szombathelyig, hogy kik voltak azok, akik segítettek nekik, akik pultoztak, szórólapoztak, kopogtattak. Kérdezzék végig, hány politikus járta be a választókerületeket. A DK belegebedt a kampányba, a sokezres tagság a gerincét adta ennek az aktivistahálózatnak, ezért is volt különösen nagy csalódás a végeredmény.

Az Egyesült Államokból érkezett támogatás ügyében még zajlik a vizsgálat, van mitől tartaniuk?

Nincs. Nem tudtunk a támogatásról, mi is várjuk a vizsgálat végét.

Közösen indultak, együtt kampányoltak, és nem tudtak róla?

A döntéseket a jelölt mellett működő kampányközpont hozta. A DK sokat költött a kampányban, de az utolsó fillérig abból a hivatalos kampánypénzből, állami támogatásból, amiből minden párt gazdálkodhatott. A politikai versenyt ne tekintsük ördögtől való dolognak.”

Teljes interjúért kattints ide

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések