Hirdessen itt

Brutálisan megverték a francia first lady, Brigitte Macron unokaöccsét a dühös tüntetők


A francia first lady családját egyre több fizikai támadás éri Macron politikája miatt.

Nyolc embert letartóztattak, miután Brigitte Macron unokaöccsére támadtak Emmanuel Macron hétfői, tévében közvetített beszéde miatt. A kormányellenes tüntetők az északi Amiens városában estek neki Jean-Baptiste Trogneux-nak – számol be a BBC.

A férfi sérüléseket szenvedett a fején, a karján és a lábán is.

Trogneux-t a család csokoládéboltja előtt támadták meg, ahol már többször is megfordultak az elnökkel elégedetlen tüntetők.

Helyi lakók siettek Brigitte Macron unokaöccsének segítségére. Az elkövetők elmenekültek a helyszínről, a rendőrség később arról számolt be, hogy nyolc embert letartóztattak.

A francia first lady kedden az AFP-nek nyilatkozva elmondta, kiáll családja mellett, és elítéli az erőszakot. Jean-Baptise Trogneux édesapja, Jean-Alexandre Trogneux pedig azt mondta, a tüntetők ezzel átléptek egy határt.

A Trogneux család csokoládéboltjai Franciaország-szerte támadások célpontjaivá váltak az utóbbi időben. 

„Emmanuel Macronnak semmi köze az üzletünkhöz" – mondta az esetekre reagálva Jean-Alexandre Trogneux – „Nem értem ezeket az embereket, akik továbbra is zaklatnak minket. Néhányan még az üzleteink és termékeink bojkottálására is biztatják a tüntetőket.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések