A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Boris Johnson megpróbálta az ukránok pártjára állítani Donald Trumpot


Trump azt ígéri, ha megválasztják, 24 órán belül véget vet az öldöklésnek. 

Csütörtökön texasi útja keretében Boris Johnson tavaly leváltott brit miniszterelnök találkozott Donald Trump volt elnökkel, az amerikai republikánusok jelenleg legesélyesebb elnökjelöltjével – adja hírül a Guardian. Johnson szóvivője szerint

az ukrajnai helyzetet és az ukrán győzelem életbevágó fontosságát”

vitatták meg az eseményen.

A POLITICO beszámolója szerint „ukránpárti kutatóintézetek” meghívására érkezett a volt brit miniszterelnök Texasba, ahol politikusok, kampánytámogatók és iparmágnások társaságában hangsúlyozta, hogy „Amerikának tartania kell irányvonalát” Ukrajna támogatásában. Johnson Dallasban külön találkozott Greg Abbott texasi republikánus kormányzóval, illetve csütörtökön Trump vacsoravendége volt.

A Guardian szerint Johnson „az ukrán ügy vehemens nemzetközi vezérszurkolója”, és arról szerette volna meggyőzni a volt amerikai elnököt, hogy álljon az ukránok pártjára. Trump ugyanis egy májusi CNN-interjúban kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy az ukránok győzelmét szeretné-e. A kérdésre ugyanis azzal válaszolt: „Szeretném, ha nem halna meg több ember.

Emberek halnak meg. Oroszok és ukránok. Szeretném, ha nem halnának meg”.

Hozzátette, „ezt 24 óra alatt elintézem”.

Trump és Johnson kapcsolata már hivatali idejük alatt sem volt teljesen felhőtlen, tavaly pedig Trump nyíltan felrótta Johnsonnak, hogy kormánya „nem igazán maradt meg konzervatívnak”, miután a brit konzervatívok szélerőmű-építést és más környezetvédő politikai intézkedéseket kezdtek támogatni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések