A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belarusz: Kegyelmet kapott a 8 év börtönbüntetésre ítélt Prataszevics


Kegyelmet kapott a Nexta nevű lap. a fehérorosz ellenzéki portál egykori főszerkesztője, akit nyolc év börtönre ítéltek egy hatalomátvételi összeesküvés ügyében.


Erről a fehérorosz sajtó számolt be.

"Szó szerint most írtam alá az összes vonatkozó dokumentumot, amelyben kijelenthetem, hogy kegyelmet kaptam. Ez természetesen nagyszerű hír" - mondta Raman Prataszevics a Beltának adott nyilatkozatában.

Az első fotó Pratasevichről a kegyelem bejelentése után jelent meg.

Május 3-án Prataszevicset 8 év börtönbüntetésre ítélte a Minszki Területi Bíróság. Bűnösnek találták államhatalom megszerzésére irányuló nyilvános felhívásokban, terrorcselekményekben, az elnök megsértésében, Fehéroroszországról szóló szándékosan hamis információk terjesztésében és más bűncselekményekben.

Raman Prataszavicset és Szofja Sapega orosz barátnőjét 2021. május 23-án vették őrizetbe a minszki repülőtéren. A gép Litvániába repült, és nem tervezett leszállást hajtott végre Fehéroroszország fővárosában, miután bombáról értesültek. Leszállás után Sapegát és Prataszevicset őrizetbe vették.

Idehaza Kamu Geritől a momentumos hazaárulókig mindegyik visított. Most megnyugodhatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések