A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz haderő ma nagyobb, mint a háború elején volt


Az ukrán védelmi miniszter a minap bejelentette, hogy az ukrán ellentámadás előkészületei a végéhez közelednek. 

A nyugati tábornokok azonban arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad alábecsülni az oroszok képességeit. Christopher Cavoli, a NATO európai parancsnokságának parancsnoka (amerikai) szerdán felhívta a figyelmet, hogy a nagy veszteségek ellenére az orosz haderő nem áll annyira rosszul. 

Az orosz szárazföldi erőket a konfliktus megtépázta, ennek ellenére ma nagyobbak, mint a háború kezdetén voltak”

fogalmazott. Az ok egyszerű, az oroszok mobilizációval egészítették ki a reguláris hadsereg sorait.

„A légierejük nagyon kis veszteségeket szenvedett – 80 gépet. Van másik ezer vadászgépük és vadászbombázójuk. A tengerészetük egyetlen hajót veszített”

mondta Cavoli.   A nyugati sajtóban többször idézett kiszivárgott Pentagon-irat szerint az orosz veszteségek 35–43 ezer főre tehetők. Sokan estek el az elmúlt hetekben a bakhmuti ostromban. Ennek ellénére a súlyos, emberi életekben mért ár csak töredéke az orosz hadsereg erejének.

Az oroszok aktívabbak, mint az elmúlt években megszokhattuk, járőrözésük az egész atlanti térségben igen magas szintű. Méghozzá az Ukrajnában tett erőfeszítéseik ellenére”  

hangoztatta Cavoli, hozzátéve, hogy Moszkva kibertámadásokkal és energiapiaci manipulációval ötvözi a katonai erejét.   Caoli ugyanakkor Ukrajna támogatása mellett érvelt, hozzátéve, hogy az ukrán haderő jó pozícióban van, kellő számú fegyvert kaptak a várható ukrán ellentámadás kivitelezéséhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések