A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Éjszakai Farkasok elindultak Berlinbe, Z betút ragasztottak a motorjaikra


A Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok nevű motoros banda több száz tagja vonult fel Moszkvában szombaton azzal a céllal, hogy útnak induljon Berlinbe.


A motoros konvoj Moszkva délkeleti részén kezdte a felvonulást, élén a klub alapítójával, a Sebész becenévre hallgató Alekszandr Zaldasztanovval.

A felvonulás több résztvevőjénél orosz és szovjet zászlók voltak,

néhányan pedig “Z” betűt ragasztottak a motorjukra,

amely a Moszkva által “különleges hadműveletnek” nevezett ukrajnai háború szimbóluma. A szervezők szerint a motorosok május 1-jén haladnak át Volgográd (a korábbi Sztálingrád) városán, a szovjet és a német náci csapatok 1942–1943-as véres csatájának helyszínén, amely a második világháború fordulópontját jelentette a Szovjetunió és szövetségeseinek győzelme felé. Ezt követően a kelet-ukrajnai Donyeck régió felé veszik útjukat, ahol humanitárius segélyt akarnak szétosztani a civileknek és az orosz katonáknak.


A motorosok azt tervezik, hogy május 9-én Berlinben fejezik be a felvonulást.

A szovjet hadsereg 1945. május 9-én aratott győzelmet a náci Németország fölött, és ezt a napot az oroszok azóta is a győzelem napjaként ünneplik. Alekszandr Zaldasztanovot szankciókkal sújtották, mert támogatta a Krím-félsziget 2014-es orosz annektálását és az ukrajnai háborút.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések