A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A YouTube tiltólistára tette a Wagner csoportot


Prigozsin erre reagálva felszólította az orosz hatóságokat, hogy blokkolják a videómegosztót


A YouTube bűn- és terrorszervezetekről szóló tartalmaknak minősíti a Wagner-zsoldoshadsereghez kapcsolódó videókat, ezért tiltólistára helyezni ezeket – írta az orosz Moscow Times kedden.

Ukrajna korábban azzal vádolta meg többek közt a YouTube-ot, hogy hirdetési felületet biztosít a Wagnernek az újoncok toborzásához - számolt be az RTL.

Azt írják, hogy az orosz állam áldásával működő magánhadsereg aktívan részt vesz az Ukrajna elleni háborúban is, több brutális cselekménnyel és háborús bűnök elkövetésével is vádolják őket. A Google tulajdonában álló videómegosztó tudatta, hogy a platformon tilos „bűnszervezetekről és terrorista szervezetekről” szóló anyagokat közzétenni, csak oktatási, dokumentumfilmes, művészeti és tudományos videók esetében tesznek kivételt.

A múlt hónapban Ukrajna kulturális és információpolitikai minisztere azzal vádolta meg az olyan technológiai óriásokat, mint a YouTube és a TikTok, hogy „hatékony hirdetési felületeket” biztosítanak Wagner számára, hogy új zsoldosokat toborozhassanak az Ukrajna elleni háborúhoz - emlékeztetett a portál.

A zsoldossereget vezető Jevgenyij Prigozsin erre válaszul felszólította az orosz hatóságokat, hogy blokkolják a YouTube-ot „oroszellenes” tartalmak terjesztése miatt, és a Google-t pedig „nemkívánatos” szervezetként tegyék feketelistára - írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések