A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legszuperebb házi avokádókrém: guacamole, amit a mexikóiak is megirigyelnek


Az avokádókrém egy percek alatt elkészíthető étel, ami amellett, hogy egészséges és szinte minden diétába beilleszthető, jól is néz ki, így akár a haveroknak is összedobhatod a nachos mellé.


Az avokádó jótékony hatásairól talán már fölösleges beszélni, hiszen régóta tudjuk róla, hogy egy szuperélelmiszer. Önmagában viszont semleges ízű, ezért a jó végeredmény kulcsa a megfelelő fűszerezés. Ha pedig megvan a recept, akkor már csak a tökéletes avokádót kell kiválasztanod, és készülhet is a guacamole.

Hozzávalók

Avokádókrém:
👉 3 db közepes érett avokádó
👉 1 db lila hagyma
👉 fél darab lime leve
👉 1 csokor friss koriander
👉 1 csipet szárított chilipaprika
👉 só, bors ízlés szerint

Díszítés:
👉 néhány korianderlevél

Elkészítés:

Az avokádókat vágjuk félbe, a magjaikat szedjük ki, és a belsejüket kaparjuk egy tálba. Aprítógépet is használhatunk, de ha eléggé puhák az avokádók, akkor villával is könnyedén összenyomkodhatjuk őket. Így kellemesen darabos marad a végeredmény.

Adjuk hozzá az apró kockákra vágott lila hagymát, a felvagdalt koriandert, facsarjuk bele a lime levét, és ízesítsük a sóval, borssal és chilipaprikával. Keverjük össze, majd szórjuk meg a tetejét is egy kevés korianderrel.

Ehetjük reggelire pirítóssal, vagy mártogathatjuk nachosszal, esetleg darabolt zöldséggel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések