A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A CONT-delegáció vezetője szerint Magyarországon a titkosrendőrség félemlíti meg a vállalatokat


„Nem mi találjuk ki ezeket a dolgokat” – sietett utána leszögezni a bizottság finn néppárti tagja.

Sajtótájékoztatót tartott a CONT-delegáció. Kezdésnek megnyitó beszédében Monika Hohlmeier, a delegáció vezetője belebonyolódott az előre megírt beszédébe – pont akkor, amikor azt fejtegette, hogy miért is jöttek Magyarországra.

Azt is megemlítette Hohlmeier, hogy szerinte a kormány különféle megfélemlítő intézkedéseket tesz,

mint például „a titkosrendőrség látogatásai a vállalatok irodáiban”.

Szerinte a kormány el akar lehetetleníteni bizonyos vállalatokat, hogy aztán azok felett a átvegye tulajdont. De azért leszögezte, hogy az ő céljuk az, hogy az uniós pénzek megérkezzenek a magyar állampolgárokhoz. Viszont újfent felszólították a magyar kormányt, hogy implementálják a 27 szupermérföldkövet. „Nem az a célunk, hogy megállítsuk a pénzeket, a célunk az, hogy a pénzeket Magyarországon költsék el” – szögezte le.

„Nem mi találjuk ki ezeket a dolgokat”

Hohlmeier után Petri Sarvamaa vette át a szót a sajtótájékoztatón. Sarvamaa sietett is leszögezni, hogy „nem mi találjuk ki ezeket a dolgokat”. Kifejtette, hogy „tizenegy éve vagyok tagja a költségvetési ellenőrző bizottságnak. Mindenhol végzünk ilyen küldetéseket”.

Itt jegyezte meg azt a már már legendássá váló mondatot, hogy „ez nem Magyarországról szól”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések