A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A CIA az amerikai adófizetők pénzét pazarolja az orosz nyelvű reklámmal


Washington reklámkampánya, amelynek célja, hogy orosz állampolgárokat kémkedésre csábítson, kudarcra van ítélve, mert az oroszok nem fogják hagyni, hogy egy idegen hatalom zavart keltsen otthon – mondta Anatolij Antonov, az ország amerikai nagykövete.


Kijelentése azután hangzott el, hogy a CIA új reklámot tett közzé, amelyben arra buzdítja az oroszokat, hogy osszák meg belsőinformációikat az amerikai hírszerző ügynökséggel. Antonov szerint a lépés a Moszkva ellen indított “hibrid háború” része.

“A rosszindulatú nyugatiak Napóleon veresége óta felismerték országunk állhatatosságát a kívülről érkező támadásokkal szemben” – mondta Antonov a nagykövetség Telegram-csatornáján csütörtökön közzétett nyilatkozatában, utalva az 1812-es sikertelen francia invázióra.

“Most pedig, miután nem sikerült szankciós villámháborújukat végrehajtaniuk, és rájöttek, hogy lehetetlen katonai vereséget mérni ránk, megpróbálnak zavart kelteni az orosz társadalomban” – mondta a nagykövet.

Szilárdan hiszem, hogy ez a provokáció nem fog beválni. Az orosz nép jól megtanulta a történelem tanulságait, és nem fogja hagyni, hogy bárki megossza egységünket.

A diplomata hozzátette, hogy Moszkva Ukrajnában zajló katonai művelete konszenzusos támogatást élvez Oroszországban, az amerikai hatóságok pedig

“az amerikai adófizetők dollárjait pazarolják erre a hiábavaló projektekre”.

A CIA az elmúlt években több olyan hirdetést is indított a közösségi médiában, amelyek célja az oroszok rábeszélése volt, hogy informátorokká váljanak.

Egy kedden közzétett videóban színészek olyan orosz állampolgárokat alakítottak, akik úgy döntöttek, hogy kapcsolatba lépnek az ügynökséggel.

“A CIA tudni akarja az igazságot Oroszországról, és olyan megbízható embereket keresünk, akik ismerik és el tudják mondani nekünk ezt az igazságot” – közölte a CIA.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdán azt mondta, hogy Moszkva válaszolni fog az Egyesült Államok “rosszindulatú tevékenységére”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések