A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

USA: Rasszista, fegyvermániás fehér fiatal szivárogtatta ki a titkos dokumentumokat


Az OG-nek nevezett férfi korábban egy katonai bázison dolgozhatott és egy internetes chatcsoport tagjait szerette volna lenyűgözni a húzásával.

A Pentagon több száz titkos dokumentumának kiszivárogtatásáért felelős férfi valószínűleg egy fiatal, rasszista fegyverrajongó, aki korábban katonai bázison is dolgozott, és tettével egy internetes chatcsoport mintegy kéttucatnyi tagságának akart imponálni – derül ki a Washington Post cikkéből. A lap ugyanis interjút készített a csoport egyik tizenéves tagjával, aki elmondta, hogy a szivárogtatást egy OG-névre hallgató férfi követte el. A Posthoz a fiatal eljuttatott több fotót és videót is a férfiről, bár ezeket a lap nem mutatta be.

Saját elmondása szerint OG egy katonai bázison dolgozott, ahol a munkájának részét képezte nagy mennyiségű titkosított adat megtekintése.

A kiszivárgott dokumentumok titkokat tártak fel Ukrajna tavaszi ellentámadásra való felkészüléséről, az Egyesült Államok kémtevékenységeiről olyan szövetségeseivel szemben, mint Ukrajna, Dél-Korea és Izrael, valamint a Washington és a szövetséges fővárosok közötti feszültségekről Kijev felfegyverzése miatt.

OG egy olyan szerver adminisztrátoraként tevékenykedett, amelyet eredetileg 2020-ban hozott létre a Discord üzenetküldő platformon egy fegyverrajongókból és játékosokból álló kis csoport. A csoportnak több neve is volt, de leggyakrabban Thug Shaker Central néven ismerték. Tavaly óta OG a beszámolók szerint a szerver egyik csatornáján tette közzé a dokumentumokat, amelyet „Bear vs. Pig” (Medve kontra disznó) névre keresztelt, ezzel pedig az ukrajnai háborúra ugyanúgy utalhatott, mint egy nagy népszerűségű, neten terjedő videóra, amin tényleg disznók küzdenek egy medvével.

OG, bár nem volt a legjobb véleménnyel a kormányzatról, a Postnak nyilatkozó fiatal csoporttag szerint távolról sem egy Edward Snowden-szerű figura, nem akarta nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, pusztán a csoport tagjainak szánta ezeket.

A Post szerint a nekik nyilatkozó fiatalt még egyetlen hatóság sem kereste meg az üggyel kapcsolatban, noha az eset miatt nyomozást indított a igazságügyi minisztérium és az FBI, továbbá a Thug Shaker Central nevét már a Bellingcatoknyomozó portál is összekötötte a szivárogtatással.

Egyelőre nem tudni, hova lett OG, az ügy kipattanása után állítólag igen összezavarodott és fogalma sem volt róla, hogy mihez kezdjen, majd a csoportnak küldött utolsó üzenetében arra kért mindenkit, hogy lapuljanak meg és semmisítsenek meg minden rá vonatkozó információt, értve ezalatt a tőle származott titkos adatok másolatait is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések