A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel nagykövet: Meglepődtünk a magyar külügyminiszter moszkvai és minszki tárgyalásain


Sebastian Keciek elárulta, Varsó azt hitte, módosulni fog a kampányban hangoztatott magyar kormányálláspont Ukrajnával kapcsolatban.


Szerda este Lengyelország budapesti nagykövete, Sebastian Keciek a Waclaw Felczak Alapítvány városligeti rendezvényén beszélt a lengyel-magyar barátságról, valamint szóba került a háború is.

Lengyelország meglepődött azon, hogy a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter Minszkben és Moszkvában tárgyalt az elmúlt napokban, hetekben – fogalmazott a nagykövet a 24.hu beszámolója szerint. Az esemény végén hozzátette: nem bírálni akarta a magyar külügyminisztert, csak meglepték ezek a lépések.

„Elődeimnek, mindannyiuknak könnyebb helyzete volt” – utalt ezzel arra Keciek, hogy milyen körülmények között vette át a budapesti lengyel nagykövetség irányítását. A nagykövet szerint a háború kitörése óta a lengyel-magyar kapcsolatok „lehűltek”. Keciek a 2022-es országgyűlési választások után érkezett Budapestre, amelynek kapcsán elmondta:

Varsó azt hitte, módosul a kampányban hangoztatott magyar kormányálláspont Ukrajnával kapcsolatban, de nem így történt.

A háború kimenetelével kapcsolatban azt hangoztatta: Lengyelország azt szeretné, hogy Moszkva vonuljon ki az általa megszállt ukrán területekről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések