A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra „puskázáson” kapták Joe Bident

 


Előre ismerhette a „baráti” kérdéseket egy sajtótájékoztatón az amerikai elnök.

Joe Biden elnök egy olyan cetlit hozott magával a dél-koreai elnökkel Jun Szogjollal közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóra, amelyből kiderült, hogy előre tudott egy újságírói kérdésről. A papírt a sajtótájékoztatón készült képeken szúrta ki egy konzervatív Twitter-oldal. A cetlin látható a Los Angeles Times riporterének, Courtney Subramaniannak a fényképe, valamint az, hogyan kell kiejteni a nevét és ott szerepelt az elnökhöz intézett kérdése is.

Hogyan egyeztetik össze ÖNÖK a hazai prioritásokat – mint például a félvezetőgyártás áttelepítése – a szövetségen alapuló külpolitikával?”

– olvasható a kérdés.


Az eset nyilvánosságra kerülését követően Mike Lee republikánus szenátor a közösségi oldalán tette fel a kérdést: „Ez azt jelenti, hogy az elnök minden kérdést előre tud?” A Breitbart azt írta, hogy Michael Cernovich amerikai jobboldali politikai kommentátor megkereste Subramaniant is, aki egyelőre nem reagált az esetre. Cernovich azt szerette volna megtudni, 

„hogyan zajlik az a folyamat, amelynek során a Biden-rezsim előzetesen jóváhagyja a kérdését? Kinek kell elküldeni jóváhagyásra?

Nem tartja lealacsonyítónak, hogy aláveti magát ennek a folyamatnak, majd ezt az eljárást nem tárja a nézők és olvasók elé?”

Az amerikai elnök nem először bukik le azzal, hogy „puskázik” egy sajtótájékoztatón. Biden több mint két évvel ezelőtt egy hasonló cetlit használt. A Fehér Ház fotósa, Oliver Contreras, akkor egy olyan papírt örökített meg az elnök kezében, amely a sajtótájékoztatón résztvevő riporterek fényképeit és a megszólításuk sorrendjét, a fotóik mellett bekarikázott számokkal jelölve tartalmazta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések