A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb korrupciós vádak merültek fel Eva Kailival kapcsolatban

 


Egy másik görög uniós törvényhozó, Maria Spyraki is része az új vizsgálatnak.

A Politico birtokába kerültek olyan dokumentumok, amelyekből kiderül: Kailit azzal vádolják, hogy 2014 és 2020 között részesült asszisztensei hamisított költségtérítési kérelmeiből. A vizsgálat három lehetséges csalás miatt vizsgálja Kailit:

-a Politico által látott, az Európai Ügyészség (EPPO) Roberta Metsola parlamenti elnöknek írt levele szerint félrevezethette a Parlamentet asszisztensei tartózkodási helyével és munkatevékenységével kapcsolatban,
 -részesedhetett az általa szervezett hamis munkalátogatások költségtérítéséből,
 -valamint kenőpénzeket is elfogadhatott a fizetésük egy részéből. 

Egy másik görög uniós törvényhozó, Maria Spyraki is része volt ugyanennek a vizsgálatnak. A nyomozók azzal vádolják, hogy félrevezette az intézményt asszisztensei tevékenységével kapcsolatban, és arra utasította őket, hogy hamis munkalátogatások költségeit nyújtsák be. A dokumentumok azonban nem állítják, hogy Spyraki kenőpénzt vett volna fel a fizetésekből vagy hamis költségtérítésekből.

A nyomozók szerint Kaili összesen körülbelül 100 000 euróval tartozik az Európai Parlamentnek”
– mondta egy, az ügyet jól ismerő személy. A lap szerint most, hogy a Qatargate ügy összes gyanúsítottja kikerült a fogdából, és február óta nem történt újabb letartóztatás, a figyelem erre a csalási ügyre terelődik. A Parlament jogi bizottságának képviselői kedden tárgyalnak először zárt ajtók mögött Kaili ügyéről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések