A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tarlós: Kétszázmilliárdos megtakarítással adtam át a fővárost 2019-ben


A volt főpolgármester nem kívánja, hogy csődbe kerüljön a főváros, hiszen annak sokkal súlyosabb következményei lennének, mint amikre bárki is gondolni mer – nyilatkozta a Pesti Srácoknak.

„Kissé gyerekes kísérlet, hogy megpróbálják beadni az embereknek: Karácsony Gergelynek és csapatának semmi köze a Budapesten csaknem négy éve folyó dolgokhoz” – erről Tarlós István beszélt a PestiSrácok.hu-nak. A volt főpolgármester arra utalt, hogy a csőd szélére sodródott a fővárosi önkormányzat, ezért Karácsony Gergely bejelentette, nem akarják befizetni a több tízmilliárd forintnyi szolidaritási adót. 

Orbán Viktor főtanácsadója azt is elmondta, technikailag értelmezhetetlen utódja fenyegetőzése, mert a város adófolyószámláit a Magyar Államkincstár kezeli, így a beszedett iparűzési adókból fizikailag nincs lehetőségük levonni és nem befizetni a szolidaritási adót. Tarlós István azonban nem kívánja, hogy csődbe kerüljön a főváros, hiszen annak sokkal súlyosabb következményei lennének, mint amikre bárki is gondolni mer, és

a rendszerváltás óta komoly önkormányzat még nem jutott csődbe.
A nyilatkozó politikus szerint a főváros vezetése elhallgatja, hogy a város iparűzési adóbevétele 2019 óta 107 milliárd forinttal nőtt. Tarlós felidézte, hogy ő 73 milliárd forintos hiánnyal vette át a fővárost, de 9 évvel később nulla hiánnyal és kétszáz milliárdos megtakarítással adta át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések