A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Toroczkai: nyomás alatt tartjuk a kormányt a fúrt kutak ügyében


A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint jó, de kevés, amit a kormány az ásott és fúrt kutak regisztrációjának ügyében tesz.


Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László arról beszélt: pártja egyértelműen saját sikerének tekinti, hogy az agrárminiszter bejelentette, megpróbálják tovább egyszerűsíteni a folyamatot.

Hozzátette, édeskevésnek tartják az eddigi enyhítéseket, hiszen abban csak az szerepel, hogy nem kell vízórával felszerelni az ötven métert meg nem haladó talpmélységű kutakat.

Közölte: kormányzati garanciákat várnak például arra, hogy a jövőben sem kell majd fizetni az ilyen kutakból kiemelt vízért. Hangsúlyozta: a fizetőssé tétel csak tovább emelné az amúgy is brutális mértékben növekedő élelmiszerárakat.

Hiányolta, hogy nem teszik ingyenessé az ilyen kutak regisztrációjához szükséges szakvélemények beszerzését, ami akár több százezer forintjába is kerülhet a tulajdonosnak, ráadásul szerinte a miniszter nem tért ki azok helyzetére sem, akik azért kénytelenek háztartási vizet nyerni az ásott vagy fúrt kutakból, mert az állam nem oldotta meg, hogy vezetékes vizet használhassanak.

Amikor David Pressman budapesti amerikai nagykövet előző napi bejelentéséről kérdezték, Toroczkai László úgy nyilatkozott, az ott elhangzottakból és "az országot ellepő óriásplakátokból" is egyértelmű, hogy Magyarország belügyeibe való beavatkozás történik, amit a leghatározottabban visszautasít.

Teljesen egyértelmű, hogy az Amerikai Egyesült Államok és nagykövete úgy viselkedik Magyarországon, minthogyha Magyarország az Egyesült Államok gyarmata lenne - fogalmazott. Hangsúlyozta, mi semmilyen nagyhatalom gyarmata nem kívánunk lenni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések