A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olena Zelenszkaja felkerült a világ 100 legbefolyásosabb emberének listájára a Time magazin szerint


A Time amerikai magazin által összeállított, a világ 100 legbefolyásosabb embere 2023-ban című listán szerepel Olena Zelenszkaja, Ukrajna first ladyje, Volodimir Zelenszkij felesége és Olekszandra Matvijcsuk Nobel-díjas emberi jogi aktivista.


Rajtuk kívül ebben a kategóriában szerepel még Joe Biden amerikai elnök, Olaf Scholz német kancellár, a The Wall Street Journal újságírója, Evan Gershkovich, akit Oroszországban kémkedés miatt tartóztattak le.


Zelenszkaját bemutatva Jill Biden, az USA First Ladyje ezt mondja róla: "Olena Zelenszka nem számított arra, hogy az ukrán nép harcosává válik, de önzetlen bátorsággal válaszolt erre a hívásra.

Foghatta volna a családját és elmenekülhetett volna. Melyik anya hibáztatná őt? Ő mégis maradt. Marad, mert a szabadság és a demokrácia védőket érdemel. Marad, hogy megmutassa a világnak, hogy a szív és a remény még a legnagyobb zsarnokot is kicsinek tünteti fel. Marad a gyermekeiért - az ő jövőjükért és minden ukrán jövőjéért."

Hillary Clinton így beszél Matviichukról: "A mindössze 39 éves Oleksandra Matviichuk elismert ukrán emberi jogi ügyvédnő a demokrácia védelmének szentelte életét. Olekszandra és csapata a Polgári Szabadságjogok Központjában - egy kijevi székhelyű emberi jogi szervezetben - arra törekedett, hogy Ukrajnát demokratikusabbá tegye, és dokumentálja Oroszország háborús bűntetteit a civilek ellen...

Azzal, hogy dokumentálja az orosz atrocitásokat, hogy az elkövetőket felelősségre vonhassák, ő a bizonyíték arra, hogy a nők nem csak a háború áldozatai, hanem a béke és az igazság ügynökei is lehetnek".

Mint ismert, az amerikai Time magazin Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és "Ukrajna szellemét" a 2022-es év emberének választotta. A Politico című amerikai lap szerint pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "a legbefolyásosabb európai" lett. A kiadvány megjegyzi, hogy Zelenszkij tudja, hogyan kell "rávenni Európát arra, amit ő akar".

Zelenszkij megkapta a brit Churchill-díjat is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések