A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenegy év után bilincsben tért haza a Dominikán bujdosó debreceni csalókirálynő


A toplistás körözött bűnöző meglepődött, amikor elfogták a rendőrök a tengerparton.

Péntek délután landolt Ferihegyen a debreceni csalókirálynő gépe, aki azóta megkezdte börtönbüntetése letöltését – adta hírül kedden reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája.

Ahogy a Haon is megírta,  a 43 éves D. Andreát a Dominikai Köztársaságban fogták el 2023. március 26-án, hazánkban pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt több mint 15 év szabadságvesztésre ítélték.

Mint a police.hu-n olvasható, a 2000-es években különböző csalások révén több száz millió forintra szert tevő D. Andrea Európa egyik legkeresettebb bűnözőjévé vált, miután 2012 tavaszán nyomtalanul eltűnt. A különböző ügyeiben az ítéleteket is távollétében hozták meg vele szemben. Nemcsak a hazai körözési toplistán szerepelt, hanem az EU Most Wanted oldalán is előkelő helyet foglalt el.

Mára már kiderült, hogy elhagyva Magyarországot, új életet kezdett Dominikán, ahol párra talált, és gyermeket szült. Arra egyáltalán nem számított, hogy több mint tíz év elmúltával a rendőrök még mindig keresik, és nyomára is bukkannak. Így villámcsapásként érte, mikor Punte Cana városában, a tengerparton három hete az egyenruhások elfogták.


A műveletet a K4észenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Osztálya indította el, miután a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Interpol Iroda segítségével felvette a kapcsolatot a német Szövetségi Bűnügyi Hivatallal, valamint az Amerikai Egyesült Államok Marshal szolgálatával, akik közvetítő szerepet játszottak a magyar és a dominikai hatóságok között.

A nemzetközi összefogásnak köszönhetően elfogott nőt letartóztatták, majd Spanyolországba szállították, és egészen múlt hét péntekig ott tartózkodott. 2023. április 14-én hozták haza a délutáni repülőgéppel. Madridban egy NEBEK ügyintéző és a Készenléti Rendőrség két munkatársa vette át a spanyol rendőröktől, majd landolva a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egyből a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ahol megkezdte a rá kiszabott jogerős börtönbüntetésének letöltését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések