A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyos szívproblémákkal került kórházba a radikális jobboldali politikus


A 94 éves Jean-Marie Le Pen szombaton hirtelen súlyos kimerültségre panaszkodott a Párizstól nyugatra fekvő Rueil-Malmaison városában lévő otthonában – írta a Le Point című hetilap.


Kórházba kerülésének oka szívproblémák lehetnek – jelentette a lap a politikai veterán egyik barátjára és más meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A BFMTV hírcsatorna és a Le Figaro című napilap is beszámolt Jean-Marie Le Pen kórházba kerüléséről. A BFMTV szerint az orvosok súlyosnak értékelik egészségi állapotát.

Jean-Marie Le Pennek előrehaladott kora és az aktív politikától való évekkel ezelőtti visszavonulása ellenére még mindig nagy befolyása van a francia jobboldalon. Ő volt a Nemzeti Front (FN) társalapítója 1972-ben, és csaknem négy évtizeden át vezette azt.

Lánya, Marine Le Pen 2011-ben vette át tőle a párt vezetését, amelynek nevét Nemzeti Összefogásra változtatta, és azóta is azon fáradozik, hogy a pártot megválaszthatóvá tegye, szemléletét mérsékelje, szélesítse az egykor marginális párt vonzerejét.

Politikailag szakított apjával, miután az többször akadályozta stratégiája megvalósítását. Jean-Marie Le Pent 2015-ben kizárták a pártból a holokausztot többször lekicsinyítő megjegyzései miatt.

Jean-Marie Le Pen elkeseredetten vágott vissza, lányát árulással vádolta, és hosszú ideig tartó nyilvános harcot vívott vele.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések