A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros-blog: Szankciót vethet ki az USA befolyásos magyar személyekre


A 444 több, egymástól független diplomáciai forrásra hivatkozva azt írja, "az Egyesült Államok új intézkedést tervezhet a magyar kormány megbüntetésére". Soros lapjának forrásai között felmerült az is, hogy a 2014-es kitiltásokhoz hasonlóan Amerika szankciót vethet ki befolyásos személyekre.


David Pressman, az USA budapesti nagykövete szerda délutánra sajtótájékoztatót hívott össze. Hivatalosan nem jelölt meg semmilyen témát az eseményre, a 444 forrásokra hivatkozva azt írja, akár arról is lehet szó, hogy szankciókat jelent be rajta.

A magyar és az amerikai kormány diplomáciai viszonyának kiéleződése látszik abból is, ahogy az elmúlt időszakban többször egymásnak feszült Pressman és a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter.

Orbán Viktor is megemlítette Pressmant az évértékelő beszédében.

„Biden elnök egy jóbarát helyett egy présembert, Pressmant küldte nagykövetnek”, de jó lenne elkerülni, hogy következőre valami „puccsini” (Puccini) nevű embert küldjenek, mondta Orbán.

Pressman legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Jobbik antiszemita elnökét hívta meg széder estrére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések