A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sértő gesztus - Biden eltolta Sunakot az újságírók előtt


Joe Biden amerikai elnök tiszteletlenséget tanúsított Rishi Sunak brit miniszterelnökkel szemben, amikor egy Belfast melletti katonai repülőtéren találkozott az amerikai vezetővel – írja a Daily Mail.


"Az amerikai elnök a leszállás után azonnal leintette a brit miniszterelnököt, sokan sértő diplomáciai gesztust láttak ebben" - jegyezték meg brit újságírók.

A felvételen látható, hogy Biden, miután köszöntette Sunak, félretolja a brit politikust, hogy üdvözölje a király Antrim megyei képviselőjét, David McCorkellt, majd megöleli Jane Hartley-t, az Egyesült Államok egyesült királyságbeli nagykövetét.

"Rishi Sunak számára különleges pillanatnak kellett volna lennie <…>. De a miniszterelnök kínos helyzetbe került" - írja a kiadvány.

Biden kedd óta négynapos látogatáson tartózkodik az Egyesült Királyságban. Nem ez az első eset, hogy a történelem legidősebb amerikai elnöke kínos helyzetbe kerül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések