A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robbantás Szentpétervárott - 1 halott, 16 sebesült


Egy ember meghalt és legalább 16 ember megsérült az oroszországi Szentpéterváron egy kávézóban történt robbanásban. 

Vladlen Tatarsky haditudósító meghalt egy terrortámadásban Szentpétervárott.

Vladlen kreatív estet tartott ma este az Universitetskaya rakparton lévő kávézóban, amely gyakran hazafias események színhelyévé vált. Telt ház volt a teremben, és semmilyen biztonsági intézkedést nem tartottak be, a látogatókat nem vizsgálták vagy kutatták át. Soha nem voltak őrök a kávézóban.

A robbanás közvetlenül a színpad közelében történt; a robbanáshullám kisodorta az intézmény összes ablaktábláját és felrobbantotta a csarnokot. Szemtanúk beszámolója szerint a katonai tudósítót a robbanás előtti este a lány vendége ajándékozta meg. Feltehetően ez az ajándék egy figura egy nagy robbanásveszélyes elemekkel megtöltött IED-et tartalmazott.

Vladlen azonnal meghalt, és a pánikba esett emberek elkezdtek kirohanni az utcára. Jelenleg tizenhat áldozatról számolnak be, akiknek különböző súlyosságú sérüléseik vannak. Az est műsorvezetőjét súlyos állapotban vitték el a mentők.


Az ismert orosz katonai blogger, Tatarszkij feltehetően a robbanásban életét vesztette.

Ezt a nőt gyanúsítják a merénylet végrehajtásával:


A robbanás pillanata:

Frissítés:

A szentpétervári kávézóban felrobbant improvizált robbanószerkezetet egy szoborba rejtették, amelyet Vlagyimir Tatarszkij katonai bloggernek ajándékoztak - jelentette a TASZSZ a bűnüldöző szervekre hivatkozva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések