A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A világ legbiztonságosabb városai nők számára


Budapest a dobogón 

Az elemzés már csak azért is fontos, mert a WayAway szerint a nők 24 százaléka már lemondott legalább egy utazást biztonsági aggályok miatt – írja cikkében a hamuésgyémánt.hu. 

A női utazóknak biztonsági szempontból általában többet kell gondolkodniuk egy-egy úti cél előtt, még akkor is, ha az adott ország a bakancslistájuk elején szerepel.

Hogy segítsen a női utazóknak az utazások előtt, a WayAway turisztikai oldal több mint 200 várost vizsgált meg világszerte, és rangsorolták a 30 legbiztonságosabb várost a női utazók számára. A portál a lista összeállítása előtt több interjút is készített a helyiekkel, és több forrásból származó, friss biztonsági jelentéseket vizsgáltak – emellett még különböző független biztonsági rangsorokat is átnéztek.

Nemcsak erkölcsi okokból érdemes a női utazók biztonságérzetét növelni, hanem gazdasági okokból is – azok a célállomások és utazási szolgáltatók, amelyek a női utazók számára biztonsági garanciákat tudnak nyújtani, növelni tudják eladásaikat és hűségüket egy olyan közönség körében, amely a világ felét teszi ki – mondta Janis Dzenis, a WayAway PR- és kommunikációs vezetője a listáról és a nők utazással kapcsolatos biztonsági aggályairól.

A lista élére végül Izland fővárosa, Reykjavik került, míg a második helyezett Puerto Rico napfényes fővárosa, San Juan lett.

Jó hír, hogy a harmadik legbiztonságosabb város az egyedül utazó nők számára Budapest – számolt be a rangsorról a TimeOut. De mutatjuk a teljes listát!

A világ harminc legbiztonságosabb városa az egyedül utazó nők számára:

1.Reykjavík, Izland
2.San Juan, Puerto Rico
3.Budapest, Magyarország
4.Szingapúr
5.Madrid, Spanyolország
6.Toronto, Kanada
7.Boston, Egyesült Államok
8.München, Németország
9.Dublin, Írország
10.Berlin, Németország
11.San Diego, Egyesült Államok
12.London, Egyesült Királyság
13.Oahu/Honolulu, Hawaii
14.Tokió, Japán
15.Hongkong
16.Bécs, Ausztria
17.Doha, Katar
18.Barcelona, Spanyolország
19.Washington, Egyesült Államok
20.Amszterdam, Hollandia
21.Seattle, Egyesült Államok
22.Orlando, Egyesült Államok
23.Houston, Egyesült Államok
24.New York, Egyesült Államok
25.Los Angeles, Egyesült Államok
26.Chicago, Egyesült Államok
27.San Francisco, Egyesült Államok
28.Kuala Lumpur, Malajzia
29.Prága, Csehország
30.Las Vegas, Egyesült Államok 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések