A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli egyeztetést folytatott az ukrán és a magyar agrárminiszter


Mykola Solszkij ukrán agrár- és élelmezésügyi miniszter online megbeszélést folytatott Nagy István magyar agrárminiszterrel. A felek megvitatták az ukrán mezőgazdasági termékek Magyarországra irányuló exportjának helyzetét.


Mykola Szolszkij hangsúlyozta, hogy folytatni kell a tárgyalásokat az ukrán mezőgazdasági termékek exportjáról szóló megállapodások megkötése érdekében, és kijelentette, hogy az egyoldalú döntések elfogadhatatlanok.

Nagy István pedig biztosította kollégáját, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek tranzitja folytatódni fog.

A felek megállapodtak abban, hogy konzultációkat folytatnak, és a közeljövőben ismét találkoznak – olvasható az ukrán miniszter közleményében.

A találkozóról Nagy István egy képet posztolt a Facebook-oldalán, de egyelőre nem közölt a minisztérium semmilyen információt a tárgyalásról.

Lengyelországot követően Magyarország kormánya is bejelentette, hogy átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajos magvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések