A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktorhoz fordult Tényi István az amerikai lehallgatási botránnyal kapcsolatban


Tényi a lehallgatással kapcsolatban azt kéri, hogy a miniszterelnök „a Belügyminisztériumon keresztül kezdeményezzen vizsgálatot.

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István.  A napokban kiszivárgott amerikai iratok szerint az amerikai hírszerzés ukrán tábornokokon kívül magyar, izraeli és dél-koreai hivatalos személyiségeket is megfigyelt.

Tényi ezzel kapcsolatban nyújtott be közérdekű bejelentést a miniszterelnöknek. A beadványban Tényi úgy fogalmaz, hogy a sajtóban megjelent információk arra engednek következtetni, hogy

„titkosszolgálati szervek, illetve külföldi szervezetek próbálnak beavatkozni Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerébe.

Ezen befolyásolási törekvések felderítése, akadályozása, a módszerek megismerése a titkosszolgálatok (Alkotmányvédelmi Hivatal, Információs Hivatal) feladata” – teszi hozzá.

Tényi a lehallgatással kapcsolatban azt kéri, hogy

a miniszterelnök „a Belügyminisztériumon keresztül kezdeményezzen vizsgálatot

a világhálón megjelent dokumentumok tartalma miatt”. Továbbá a „vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően járjon el és a jogszabályok által biztosított szükséges és lehetséges intézkedéseket maradéktalanul tegye meg. Az üggyel kapcsolatban kérjen tájékoztatást az Információs Hivataltól”, mivel álláspontja szerint a világhálón megjelent anyagok súlyosan sértik hazánk kül-, és biztonságpolitikai érdekeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések