A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öngyilkosságra készült egy 15 éves veszprémi lány – Hihetetlen dolog mentette meg


Egy 15 éves veszprémi lány az utolsó pillanatban vonta vissza öngyilkossági szándékát, miután észrevette a Kapaszkodó Mentálhigiénés Egyesület lelkisegély-szolgálatának tábláját a helyi völgyhíd tetején. Az Index szerint a lány a táblán szereplő telefonszámot hívta, és a szolgálat munkatársának segítségével elállt az öngyilkosságtól.


A völgyhídnál a Kapaszkodó egyesület azért helyezte el tábláját, mert sok ember választja ezt a helyszínt öngyilkosság elkövetésére. 

A táblán a következő felirat olvasható: „Maradj velünk! Hívj most, beszéljünk!” és egy telefonszám. A felirat ebben az esetben ténylegesen életet mentett.

A Kapaszkodó egyesület a Magyar Lelkielsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) egyik dunántúli tagja. Kiss Katalin, az egyesület alelnöke a Ripostnak beszélt az esetről, elmondva, hogy a munkatársak protokoll szerint jártak el a lány segítésében. 

Fontos volt, hogy a lány elfogadja a segítséget, és megosztja tartózkodási helyét, ami a hívások anonim fogadása miatt különösen kihívást jelent. 

Az alelnök hozzátette, hogy évente mintegy 200 ezer hívást kapnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések