A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Merénylet előkészítésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Németországban


Arra utaló jeleket nem találtak, hogy a gyanúsított kiválasztott volna konkrét célpontot 

Iszlamista indíttatású, robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit kedden a németországi Hamburgban.

A hamburgi ügyészség és a tartományi bűnügyi hivatal közleménye szerint a 28 éves szíriai állampolgár házilag készített robbanóövvel akart merényletet végrehajtani.

A bajorországi Kemptenben élő testvére – aki ellen bűnsegédlet gyanúja miatt indítottak eljárást – bátorította, hogy a radikális iszlamista világnézetének tulajdonítható szándékát váltsa tettekre.

Már hetek óta foglalkozott robbanószer előállításához alkalmas anyagok beszerzésével, amikor lecsaptak rá. Kedd reggel több hamburgi és kempteni ingatlant átkutattak, és lefoglaltak számos bizonyítékot, köztük vegyi anyagokat. A műveletben 250 rendőr vett részt.

Arra utaló jeleket nem találtak, hogy a gyanúsított kiválasztott volna konkrét célpontot.

A férfit a feltételezett merénylettervtől függetlenül is keresték, terrorizmus finanszírozásának gyanúja miatt rendelte el letartóztatását a hamburgi városi bíróság.

Andy Grote hamburgi belügyi szenátor – a tartományi rangú nagyváros kormányzatának biztonsági ügyekért felelős tagja – a műveletet értékelő nyilatkozatában kiemelte: a biztonsági szervek számára nyilvánvaló, hogy a férfi iszlamista indíttatású robbantásos merényletre készült.

Ügyének feltárása a helyi és a szövetségi hatóságok „rendkívül professzionális és sikeres” közös munkájának köszönhető. Az eset ismét megmutatja, hogy a szélsőségesek támadásainak megelőzéséhez „éberség és hatékonyság” szükséges – nyilatkozott a szociáldemokrata politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések