Hirdessen itt

Macron támogatottsága 2018 óta a legalacsonyabb szintre esett – Le Figaro


Emmanuel Macron francia elnök megítélése a nyugdíjreform óta a legalacsonyabb szintre esett. Erről a Le Figaro számolt be a BVA közvélemény-kutatás adataira hivatkozva.


Macron népszerűségi mutatója visszatért a sárgamellényes válság kezdetekor, 2018 októberében elért 26 százalékos szintre.

Emellett a megkérdezettek 74 százaléka úgy véli, hogy az államfő rosszul cselekedett, amikor aláírta a nyugdíjreformot, és attól tart, hogy ez a döntés "a közvélemény elégedetlenségét fogja kiváltani".

Emlékeztetnek arra, hogy Macron április 15-én írta alá a nyugdíjreformról szóló törvényt, amelynek része a nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre történő emelése 2030-ig. Ez a döntés a szakszervezetek tiltakozását váltotta ki. Az emberek felszólították Macront, hogy utasítsa vissza a törvény aláírását.

Egy videófelvétel is napvilágot látott, amelyen Macront egy elzászi útja során. ahol tömegesen kifütyülték. Válaszul Macron a jelen lévő újságíróknak azt mondta, hogy a tüntetők nem a társadalom egészének véleményét fejezték ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések