A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a volt skót miniszterelnök férjét


Nicola Sturgeon férjét a párt pénzügyeivel kapcsolatos vizsgálat részeként vonták eljárás alá. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, távozik tisztségéből Nicola Sturgeon skót miniszterelnök. Távozásának okát és időpontját a váratlan hírt bejelentő skót kormányilletékesek akkor nem közölték.

Most azonban kiderült, hogy Sturgeon férjét szerdán letartóztatták a Skót Nemzeti Párt (SNP) pénzügyeivel kapcsolatos rendőrségi vizsgálat miatt 

– jelentette a brit sajtó. Az 58 éves Peter Murrell az SNP vezérigazgatója volt, amíg a múlt hónapban ki nem szállt a pártból.

A skóciai rendőrség közleményében közölte, hogy őrizetbe vettek egy 58 éves férfit a párt „finanszírozása és pénzügyei” miatt, és kihallgatás vár rá. A BBC szerint a férfi a volt skót kormányfő, Sturgeon férje.

A rendőrségi nyomozás azt vizsgálja, hogy mi történt a független skót kortesek által 2017-ben összegyűjtött több mint 600 ezer fonttal, amelyet állítólag elkülönítettek az erre a célra fordított kiadásokra, de hiányzott a párt nyilvántartásából – írja az Al Jazeera. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések