A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legkevesebb 300.000 euró miatt nyomoznak a Manfred Weber-féle EPP körül


Az EPP szerint viszont kevesebb mint 200.000 euróról van szó. 

Az Európai Néppárt (EPP) és az állítólag Mario Voigt, az EPP 2019-es európai uniós választási kampányának digitális kampányfőnöke által vezetett cég közötti, legalább 300 000 euró értékű szerződések kerültek a német hatóságok látókörébe – tudta meg az EURACTIV.

Bár számos néppárti forrás szerint Manfred Weber néppárti frakcióvezető „adminisztratív szempontból” nem érintett, politikailag a kár súlyos.

Mint ismeretes, az EPP brüsszeli székházánál Április 4-én razziázott a rendőrség, egy korrupciós nyomozás kapcsán. Mario Voigt következetesen az ártatlanságát hangoztatta.

Szerdán (április 5-én) kihallgatásra került sor két német és egy belga nyomozó részvételével, akik a kihallgatás francia nyelvű voltát tekintve a főszerepet játszották. Újabb kihallgatási körök következnek az EPP munkatársaival – tájékoztatták az EURACTIV-ot. A razzia során a rendőrség számítógépeket ellenőrzött, számlákat és kézzel írott papírokat fényképezett le.

Egy, a razzia során jelen lévő forrás az EURACTIV-nak elmondta, hogy az EPP és a Voigthoz állítólagosan köthető cég között – különböző pályázatokon keresztül – megkötött szerződések értéke „legalább 300 000 euró”.

Arra a kérdésre, hogy erősítse meg ezt az összeget, egy néppárti forrás azt mondta, hogy az összeg 200 000 eurónál alacsonyabb.

Az EURACTIV úgy értesült, hogy a nyomozást vezető német hatóságok azt kutatják, hogy Voigtnak volt-e bármilyen gyanús ügylete azzal a céggel, amelyik kiszervezte ezeket a szerződéseket, és nem azt, hogy ezek a szerződések az EPP-vel törvényesek voltak-e. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések