A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Külföldről kapott információk segítik a nyomozást Cseh Katalin ügyében


Megérkezett Lengyelországból a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a NAV – tudta meg a Magyar Nemzet. 

Megérkezett Lengyelországból a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írta meg a Magyar Nemzet. Mint ismeretes, már két éve folytat a NAV költségvetési csalás miatt eljárást a momentumos politikushoz köthető cégcsoporttal kapcsolatban,

ugyanis gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez.

Mivel az ügyben egy cseh vállalat neve is előkerült, így a NAV korábban kezdeményezte, hogy az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh hatósághoz. A jogsegélyre adott választ tavaly júniusban küldte meg a Prágai Kerületi Ügyészség a magyar hatóságoknak. A lap szerint a cseh hatóságok válasza értesüléseink szerint a gyanút erősítheti.

A NAV Litvániához és Lengyelországhoz fordult

Az ügy szálai Lengyelországig és Litvániáig érnek. Ennek kapcsán derült ki az új fejlemény, miszerint 

a lengyel jogsegélyt a közelmúltban megküldték a magyar hatóságoknak.

Nem mellesleg, költségvetési csalás miatt már egy gyanúsítottat ki is hallgattak a Cseh-botránnyal összefüggésben. A lap információi szerint a gyanúsított a Cseh-család cégéhez kapcsolható egyik vállalkozás tisztségviselője - írja a Mandiner.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések