A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kínában felrobbantották a veszélyes “bátorságpróba-sziklát” a vakmerő turisták miatt


Kínában a “bátorságpróba-szikla” néven ismert sziklacsúcsot felrobbantották a hatóságok, mivel az helyszín egyre több vakmerő turistát vonzott – írja a Mirror. A döntés hátterében az állt, hogy a turisták rendszeresen kiálltak a szikla szélére, hogy fényképeket és videókat készítsenek, ami veszélyesnek bizonyult.


A természeti látványosság a Henan tartománybeli Anyanban található, és egy mély völgy fölé nyúlik. Bár egy tábla figyelmeztetett arra, hogy rákimászni életveszélyes és tilos, ez nem igazán hatotta meg az adrenalinfüggőket. “A sziklán sok repedés volt, nem volt stabil, ezért inkább eltávolítottuk, mielőtt baleset történik” – nyilatkozta a hatóság.

Egy online felmérésben körülbelül 22 000 ember egyetértett a kormány döntésével, míg 7 300-an úgy vélték, hogy a természeti képződménynek érintetlenül kellett volna maradnia.

Egyes kritikusok azt állították, hogy a kormány “lustaságból” döntött az intézkedés mellett, és inkább azon kellett volna dolgozniuk, hogy a turisták ne léphessenek a sziklára.

A Kínai Kommunista Párt szerint a lépés a “felelőtlen turisták” hibája. “Bár úgy tűnhet, hogy a sziklát a helyi önkormányzat rombolta le, valójában a felelőtlen turisták voltak. A szikla tesztelte a helyi önkormányzat felelősségtudatát, de azt is, hogy egyes turistáknak mennyire nincs felelősségtudata. A saját életükkel játszottak” – magyarázta a párt szóvivője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések