A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hersh: a Nyugat tudja, hogy az ukrajnai fegyverszállítmányok a feketepiacra kerülnek


A Nyugat tudja, hogy az ukrán csapatoknak szállított fegyverek a feketepiacra kerülnek, de a médiájuk hallgat erről – mondta Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró az RT hírtelevíziónak.


“Hónapokkal a konfliktus tavaly februári kezdete után hatalmas aggodalmak merültek fel, többek között a hordozható elit (rakéta) rendszerek (továbbértékesítése) miatt, amelyek képesek nagy magasságban repülőgépek lelövésére. Ez komoly aggodalomra adott okot. Körülbelül hat hónappal ezelőtt – talán korábban – a CBS lehozott egy történetet, amelyet aztán vissza kellett vonni” – mondta.

Az újságíró szerint már a konfliktus korai szakaszában Lengyelországot, Romániát és más határ menti országokat “elárasztották fegyverekkel”, amelyeket a Nyugat szállított Ukrajnának.

“Más szóval, különböző parancsnokok – nem tudom, milyen szinten – gyakran nem tábornokok, hanem ezredesek és mások – kapták a fegyverszállítmányokat, és személyesen adták tovább vagy dobták ki a feketepiacra” – tette hozzá Hersh.

Oroszország tavaly jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter azt is elmondta, hogy az USA és a NATO “közvetlenül részt vesz a konfliktusban, többek között nemcsak fegyverek szállításával, hanem az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és más országokban az ukrán személyzet kiképzésével is”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések