A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Készültséget rendeltek el a csendes-óceáni orosz flottánál


Oroszország rakétakilövéseket és torpedópróbákat fog végrehajtani csendes-óceáni haditengerészeti flottájának rendkívüli ellenőrzése keretében – jelentette pénteken Szergej Sojgu védelmi miniszter a Reuters közlése szerint.


A gyakorlatok az ázsiai-csendes-óceáni térségben megnövekedett feszültség közepette zajlanak, mivel az Egyesült Államok és Dél-Korea közös légi hadgyakorlatot tart Észak-Korea interkontinentális ballisztikus rakétakísérletét követően.

A gyakorlat fő célja a fegyveres erők azon képességének növelése, hogy visszaverjenek egy esetleges tengeri irányból érkező támadást

– mondta Soigu az állami televízióban. Valerij Geraszimov vezérkari főnök elmondta, hogy Oroszország haditengerészeti erőit a hadgyakorlat idejére magas készültségbe helyezik.

A gyakorlatok során ellenséges partraszállást is szimulálnak majd Oroszország Szahalin szigetén és a déli Kuril-szigeteken.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések