A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jól áll a Balaton, emelkedőben a vízszint


Nem ártana még némi eső, a tavalyinál azonban így is jobb a helyzet.


A hétvégén lehulló átlagosan 30 mm-nyi csapadékmennyiség nagyon jól jött a Balatonnak, amelynek vízszintje az elmúlt néhány napban csaknem négy centiméternyit emelkedett.

Ezzel a tó mostani vízszintje elérte a 109 centit, szemben a tavaly május elsején mért 105 centivel. A szakemberek szerint azonban az ideális vízszint jelenleg 115 centiméter lenne – írja a hirbalaton.hu.

A következő hetek során így a Balaton vízszintje elérheti akár a 120 centiméteres szabályozási vízszint-maximumot is, ekkortól nyithatják ki a Sió-zsilipet.

Nagyobb mennyiségű csapadék ugyan a következő napokban nem várható, azonban lokális zivatarok továbbra is segíthetik a víz gyarapodását. A Balaton jelenleg 10 fokos Siófoknál, a következő napokban változékony időre, 16-18 fokos maximumokra lehet számítani a tónál.

Április 8-án, a hagyományokhoz hűen elindult a 177. balatoni hajózási szezon, a Balatoni Hajózási Zrt. a tavalyihoz hasonlóan eredményes évet vár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések