A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így működik a hálózat: az ukrán nacionalisták átvették Pressman plakátkampányát


Az Ukrainszke Zakarpattya (Ukrán Kárpátalja) néven működő, szélsőséges nacionalista és magyarellenes ukrán csoport is propagálja a sajtóban is megjelent, az amerikai nagykövetség magyarországi kampányát idéző, információink szerint nem kizárható, hogy külföldről finanszírozott kárpátaljai plakátokat, amelyek az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett Petőfi emlékét is meggyalázzák - írja a Tűzfalcsoport.

Az „Oroszország gyilkolta Magyarországot, Budapest 1956”, illetve „Oroszország gyilkolja Ukrajnát, Ukrajna 2014” mellett az "Oroszország ölte meg Petőfit", valamint "Oroszország gyilkol minket" jelenik meg egy felületeken.



A szélsőséges szervezet arra szólítja fel a követőit a kampányt illetően, hogy

"Beszélj hangosabban! Csináljuk együtt."

Az Ukrán Kárpátalja nevű csoport által működtetett blog "Gondolataim Ukrajnáról és Kárpátaljáról, mint annak szerves részéről!" alcímmel jelentet meg bejegyzéseket, egyik 2017-es a

 "Kárpátalja: a magyar szeparatizmus kígyója várja a megfelelő időt"

címet viseli.

Ebben azt adják elő, hogy a magyar politikusok jelenleg a "puha" hatalmat részesítik előnyben. Nem titok, hogy az Országgyűlés több millió forintot szán a kárpátaljai magyar óvodák, iskolák, felsőoktatási intézmények megnyitására. Ezekben az intézményekben a pedagógusok és pedagógusok külön járandóságot kapnak Budapesttől. Érdemes megjegyezni, hogy nálunk mindennapos a magyar nyelvű tévé- és rádióadás. A kulturális terjeszkedés nyilván működik, mert a magyar nyelv már annyira megszokottá vált, hogy egyes városokban felváltotta az ukránt.

Megjegyzik, hogy a "szeparatizmus kígyója" által gerjesztett folyamathoz hozzájárul a jobboldali radikális nacionalista magyar párt, a Jobbik, amely egyébként a harmadik helyet foglalja el a magyar parlamentben. Kinyilvánította szándékát a „Nagy-Magyarország” helyreállítására, és nyíltan folytatja tevékenységét Ukrajna területén. Az egyik ilyen "baráti" akció nevezhető megfigyelőként a donbászi és a krími álreferendumokon való részvételnek. A nemzetközi közösség már úgy tekint erre a pártra, mint amely nem felel meg a nemzetközi jog normáinak és az egyetemesen elismert demokratikus elveknek. (Érdekes adalék, hogy az álreferendumok kapcsán vastagon érintett, aktuális Jobbik elnök, Gyöngyösi Márton legújabb nyilatkozata szerint Kijevbe szeretne látogatni.)

Az Ukrán Kárpátalja érintett írása úgy zárul, hogy "Minden akciónak kell, hogy legyen reakciója, és ezt az ukránoknak meg kell érteniük, és elkezdeni reagálni a magyar terjeszkedésre. Ha népszavazásról van szó, akkor azon csak ukrán állampolgárok – kárpátaljai lakosok – vehetnek részt, törvénysértő, kettős állampolgárságú személyek nem."

Egyik friss bejegyzésükben azt méltatják, hogy "Kárpátalján hivatalosan is megkezdődött a toborzás a lakosság nemzeti ellenállásra való felkészítésének tanfolyamára. Ez a tanfolyam 3 hónapig fog tartani. Tapasztalt oktatók tartanak képzést a Nemzeti Ellenállásra Felkészítő Központ fiókjaiban Kárpátaljai-szerte. A tanfolyam végén a képzés minden résztvevője bizonyítványt kap. Közeledünk a győzelmi időhöz együtt!!!"

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések