A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen, de igaz: a forint lett a világ egyik legjobb devizája!


Egyre bizonyosabb, hogy elsősorban a magas kamat nyújt erős támasztékot a fizetőeszközünknek. 

Azt követően, hogy tavaly megjárta a pokol bugyrait a magyar deviza, szinte hihetetlen, de 2023-ban eddig a forint a világ egyik legjobban teljesítő fizetőeszköze – írta meg a Portfolio. A lap közölte, hogy az első negyedévben pusztán a chilei, valamint a mexikói devizák teljesítettek jobban nála. Egyre bizonyosabb ugyanis, hogy elsősorban

a magas kamat nyújt erős támasztékot a forintnak,

hiszen mindkét országban 10 százalék felett van az irányadó ráta.

A lap emlékeztetett, hogy 2022-ben 400 felett is járt a forint az euróval szemben, októberben a 430-as szintet is átlépte az árfolyam, ezzel sajnos történelmi mélypontra esett a magyar deviza.

Ezt követően a páratlan gyorsasággal 500 bázisponttal 18 százalékra emelt irányadó kamat fordította erősödésbe a forintot,

ez pedig azóta is folyamatosan kitart. A lap szerint a siker legfontosabb oka továbbra is a 18 százalékos irányadó kamat, aminél magasabbat nem csak Európában, de a feltörekvő piacon is alig találni. Nagyon nem éri meg a forint ellen spekulálni, ami visszatartja a spekulánsokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések