A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FegyŐr: Azért bontjuk le a hatalom kordonjait, hogy az élére álljunk a küzdelemnek!


Ma Magyarországon elképzelhetetlen az, ami Amerikában történik. 

„A fotó néhány napja készült az egyik izraeli tüntetésen. A Trumpot, Netanjahu-t és Putyint tartalmazó molinón az áll:

Senki nem áll a törvények felett!

És valóban, a manhattani esküdtszék ma érvényt is szerzett ennek, amikor vádat emelt Donald Trump ellen. Az eljárás történelmi jelentőséggel bír: azt üzeni a demokrácia és a jogállamiság hívei számára, hogy a volt amerikai elnök sem állhat a törvények felett, az ő tetteinek is következménye van. Egy jogállamban legalábbis így van – a magyar demokrácia hívei számára épp ezért azt üzeni, hogy sokat kell még tennünk azért, hogy helyreállítsuk a politikai és jogi elszámoltathatóság feltételeit. Ma Magyarországon elképzelhetetlen az, ami Amerikában történik - pedig egy szabad és igazságos országban ez volna a minimum.

Mi azért kötöttünk szövetséget a civilekkel Egerben, Debrecenben és még számtalan magyar településen, azért bontjuk le a hatalom kordonjait a Karmelitánál, hogy az élére álljunk ennek a küzdelemnek! Lázár János fegyverletétele Egerben mutatja, hogy a kitartó munka meghozza a gyümölcsét! Megyünk előre, dolgozunk tovább!”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések