A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Halál Amerikára! Halál Izraelre!" - Iránban zászlóégetéssel tarkított felvonulásokat tartottak a Jeruzsálem-napon


Iránban több tízezren vonultak fel "Halál Amerikára!", "Halál Izraelre!" jelszavakat skandálva a Jeruzsálem-napon, amelyet a palesztinok melletti kiállás demonstrálására szerveznek meg immár hagyományosan.

Az al-Kudsz napot (al-Kudsz Jeruzsálem arab neve) rendszerint a ramadán böjti hónap utolsó péntekére szervezik meg az 1979-es iszlám forradalom óta, tiltakozásul Kelet-Jeruzsálem 1967-es izraeli annektálása miatt.

Az idei felvonulás teheráni rendezvényén több állami vezető, köztük Ebrahim Raiszi elnök és Mohamed Bagher Ghálibáf, a parlament elnöke is részt vett. Utóbbi szónoklatában arról beszélt, hogy a térség problémáinak gyökere Izrael, és a palesztin fegyveresek azok, akik akadályozzák Izrael terveit.

Az iráni fegyveres erők vezérkara csütörtökön a másnapi eseményhez kapcsolódó közleményében úgy fogalmazott, hogy az Izraellel szembeni külső "iszlám ellenállás", valamint a belföldi tüntetések "megrengetik a cionista rezsim természetét", és "megkezdődött a visszaszámlálás a cionizmus összeomlásáig".

A teheráni tüntetők tíz különböző helyszínről indulva vonultak fel, a megmozdulás a Teheráni Egyetem kampuszán fejeződött be a péntek déli imával. Az állami televízió több vidéki megmozdulásról is jelentkezett, ezeken a résztvevők palesztin zászlókat vagy a libanoni Hezbollah síita mozgalom jelképét tartották a magasba. Egyes helyeken amerikai és izraeli zászlókat is elégettek.


Videóösszeköttetésen keresztül szólt a gázai palesztinokhoz az iráni elnök

Az iráni elnök ezen a napon első alkalommal fordult videóösszeköttetés útján közvetlenül a Gázai övezet lakóihoz. A palesztin területet irányító, radikális iszlamista Hamász és az Iszlám Dzsihád szervezet több száz tagja nézte és hallgatta Raiszi beszédét Gáza egyik stadionjában.

Az iráni vezető küzdelmük folytatására buzdította a palesztinokat, de kemény hangot ütött meg a másik palesztin területet, Ciszjordániát irányító Palesztin Hatósággal szemben, amely az utóbbi időben több megbeszélést is tartott az izraeli féllel Jordániában és Egyiptomban a feszültség csökkentése érdekében.

"Az önrendelkezés ügye mára a palesztin harcosok kezében van" - hangoztatta Raiszi.

Jahja Szinvar, a Hamász vezetője a gázai rendezvényen elismeréssel szólt arról, hogy szélsőségesek rakétákat lőttek ki izraeli területre Libanon déli részéből, a Gázai övezetből, illetve Szíria felől. Mint mondta, ez válasz volt az izraeli rendőrség akciójára a Templom-hegyen.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
A CIONISTA ORBÁN-KORMÁNY FEDEZI TÁNCZOS GÁBOR KONCEPCIÓS ÜGYÉBEN a ZSIDÓ GYILKOSOKAT!!!

Fejlemény a körmendi vérgyilkosság ügyében: Tánczos ügyvédjénél jelentkezhetett egy állítólagos elkövető!!!


H. Zsófia holttestét 25 évvel ezelőtt, 1998. áprilisban egy körmendi társasházban találták meg. Elvágták a nyakát. Néhány nappal később az akkor 19 éves Tánczos Gábor tanúként jelentkezett a rendőrségen, mert a gyilkosság napján a barátjánál járt, és zajt hallott a lakásból. Tanúskodás közben ellentmondásokba keveredett, ezért letartóztatták.

Előbb beismerte, később már tagadta a gyilkosságot, de 2002 februárjában jogerősen 13 éves szabadságvesztésre ítélték, majd jó magaviselete miatt 2008 januárjában szabadult. Tánczos Gábor és édesanyja 25 éve következetesen tagadják a gyilkosságot és abban bíznak, hogy a kislány gyilkosa egyszer besétál a rendőrségre és feladja magát.

Lehet, hogy megtörténik, amiben egy fél életen át reménykednek? - teszi fel a zsidó vérgyilkosságok tükrében kissé naivnak tűnő kérdést a Tények összeállítását szemléző Zaol. Tánczos ügyvédjénél, Somos Zoltánnál, jelentkezett egy férfi, aki azt állítja, tudja, ki ölte meg H. Zsófiát.

Elmondta: rákos beteg és mielőtt meghal, szeretne könnyíteni a lelkiismeretén.
Valójában rengeteg furcsaság volt a nyomozás során, például hogy a boncoláskor egy hosszú, 44 centis hajszálat találtak a kislány combján, illetve a körme alatt olyan DNS-mintát, ami nem Tánczos Gáboré, az igazságügyi szakértő és a megvert grafológus szakvéleményéről nem is beszélve.

Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. (CIKK VÉGÉN VIDEÓT IS NÉZD MEG) Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett:

A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet… Az 1998-as gyilkosságot nyugodtan nevezhetjük a modern-kori tiszaeszlári bűnpernek.

Toroczkai László a Magyar Jelen című lapban már 2007-ben közölt egy 2 részes, komoly kutatómunkára alapozott oknyomozó írást, amelyben azt bizonyította, hogy a gyilkosság miatt bebörtönzött Tánczos Gábor ártatlan, a valódi gyilkosokat pedig egy abban az időben Vas megyében járt belterjes, ám nemzetközi befolyással bíró zsidó szekta tagjai között kell keresni!!!
https://www.youtube.com/watch?v=eyqvC5jjb5A