A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány: A DK vitája a kormánnyal történelmi természetű


Az egykori miniszterelnök hozzátette: a DK a legbefolyásosabb ellenzéki párt, amely tisztességes, hazafias politikát követ.


„A DK vitája a mostani kormánnyal alapvetően nem politikai, hanem történelmi természetű” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, frakcióvezetője csütörtökön Szolnokon.

Gyurcsány Ferenc a VOKE Művelődési Házban tartott lakossági fórumon úgy fogalmazott: „mi egy nyugatos ország vagyunk”. „Két nagy kísérlet volt, hogy ebből kibillentsék az országot: 1948 után és most” – mondta.

Arra biztatta a jelenlévőket, hogy

merjenek szabad magyar polgárok lenni, vegyék birtokba az országot, merjenek dönteni,

„kérjék számon, mi történik saját hazájukkal”.

Úgy fogalmazott: „mi konstituáljuk az államot és nem az állam bennünket”.

„Oroszország menjen haza”

Gyurcsány Ferenc szerint nincs ma Magyarországon olyan politikus, aki háborút akar. A vita arról szól, hogy az áldozat vagy agresszor békéjét akarjuk – tette hozzá. „Oroszország menjen haza”, hagyja békén a szomszédait, „ruszkik haza”! – emelte ki.

Azt mondta,

a DK a legbefolyásosabb ellenzéki párt, amely tisztességes, hazafias politikát követ.

Hangsúlyozta, szó nincs arról, hogy azért küzdenének: Magyarország ne kapjon pénzt. Azért küzdenek, hogy „a magyar kormány végre értse meg (...), normális emberi viszonyokat kell fenntartani” – jelentette ki.

„Békésen kell ezt a kormányt leváltani”

A politikus szerint az ellenzéknek azért kell együttműködnie, mert ha jól csinálják – „jobban, mint ahogyan tavaly” –,  akkor minden lehetőségük megvan arra, hogy fordítsanak Magyarország sorsán. Hozzátette: „nem az utálat, az ellenkezés, a gyűlölet Magyarországát akarják, hanem az elfogadásét”. Békésen kell ezt a kormányt leváltani, mert a békétlenség erőszakhoz, az erőszak vérhez vezet,

„a vér pedig nem egyéni dráma, hanem közös drámánk lenne”

– hangsúlyozta.

„Hazafias, szabadságpárti politikát kell folytatni, valójában a magyaroknak kell felszabadítaniuk a magyarokat” – mondta a lakossági fórumon Gyurcsány Ferenc.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések