A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar rendőrök mentették meg levegőtlen kamionba zárt migránsokat


Telefonon kértek segítséget azok a határsértők, akiket egy török kamion levegőtlen rakterébe zsúfoltak, a magyar rendőrök csütörtök délután Kisteleken állították meg a járművet, a 17 férfihoz mentőt hívtak – közölte a helyszínen a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense újságírókkal.


Pere Csaba elmondta, a rendőrség a román kollégáktól kapott jelzést arról, hogy határsértők vannak egy kamionban, akik segítséget kérnek. A rendőrök a polgárőrökkel együttműködve azonnal megkezdték a teherautó keresését, a járművet az M5-ös autópálya kisteleki lehajtójánál találták meg.

A papírok szerint Romániából Franciaországba tartó kamion rakterét haladéktalanul kinyitották, miközben a mentőket is értesítették. A levegőtlen raktérben 17 határsértőt találtak, a férfiak közül tizenhatan egyiptomi, állampolgárnak vallották magukat, egyikük pedig líbiainak.

A mentők mindenkit megvizsgáltak és megállapították, hogy a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem történt bajuk. A sofőr – egy 34 éves török állampolgár – ellen embercsempészés miatt indult eljárás – közölte a százados.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések