A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Filléres krumplileves curryvel megbolondítva: szerény, mégis tartalmas fogás


Curryvel ízesítve a krumplileves is sokkal finomabb lesz.


Ha valami egyszerű, olcsó, mégis különleges ebédet szeretnél főzni, készíts currys krumplievest! A boltokban kapható currypor sokféle ételt dob fel, készíthetsz belőle szaftos, zöldséges fogást, vagy feldobhatod vele a vöröslencse-krémlevest. A krumpli is ideális választás akkor, ha viszonylag kevés pénzből szeretnél változatosan főzni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg tejföl
👉 4 nagy krumpli
👉 1 l alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál currypor
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és áztasd vízbe, hogy meg ne feketedjen, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, és pihentesd egy-két percig, hogy a hagyma magába szívja a fűszerkeverék ízét. Ekkor add hozzá a krumplit is, és forgasd össze. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval, hagyományos borssal és egy kevés Cayenne-borssal is, és tedd fel főni. A krumpli fajtájától függően nagyjából 20-30 perc kell neki, hogy megpuhuljon.

Amikor már majdnem kész, a tejfölt keverd ki egy evőkanál levessel, hogy ki ne csapódjon, és csorgasd a lábosba. Szórd meg felaprított petrezselyemmel, forralj rajta egyet, ezután már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések