A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa megérkezett a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre


Megérkezett Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra, repülőgépe pénteken nem sokkal 10 óra előtt szállt le a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren.

Az egyházfőt állami részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az egyház képviseletében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Kocsis Fülöp érsek-metropolita fogadta.

A repülőtéren száz gyerek is várta Ferenc pápát, akik közül két népviseletben öltözött fiatal frissen sült házi kenyeret és sót adott át a katolikus egyház fejének. 

A pápai delegáció tagja mások mellett Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár és Paul Richard Gallagher érsek, a vatikáni államközi kapcsolatok vezetője.

A repülőgép hátsó lépcsőjén már elindult lefele a pápai delegáció és a nemzetközi sajtó azon jeles képviselői, akik Ferenc pápát kísérik magyarországi látogatásán. 

Ferenc pápa egészségügyi okokból egy speciális lifttel emelték le a repülőgép bal oldalán, majd a vörös szőnyegre sétált, ahol átvette a kenyeret, amit azonnal meg is kóstolt. 

Ezt követően pedig kezet fogott és néhány szót váltott a fogadására kiérkező fogadódelegáció tagjaival. 

Majd konvoja elindult a kormányváróba, ahol Semjén Zsolttal vált néhány szót. Innen indulnak a tovább a Sándor palotába.

Orbán Viktor is várja a pápát

„Hamarosan a Karmelita kolostorba érkezik a Szentatya” – írta az imént posztjában Orbán Viktor.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések