Hirdessen itt

Donáth Anna úgy érzékeli, hatalmas rá az érdeklődés


„Engem is meglepett az a hatalmas érdeklődés, ami a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum tegnapi, emberközpontú gazdaságról szóló konferenciáját övezte. A teltházas rendezvényen több mint 200 fő részvételével beszélgettünk arról, miért van szükség új gazdasági modellre Magyarországon, és mit jelent ez a részletek szintjén.

Azért szerveztük ezt a konferenciát, mert a Momentumban hisszük, hogy csak akkor van esélyünk a kormányváltásra, ha hiteles alternatívát tudunk felmutatni a választóknak arra, hogy milyen Magyarországot szeretnénk építeni holnap és holnapután.

Nemcsak rengetegen voltunk, hanem tartalmas és konstruktív párbeszédet is folytattunk.

Surányi György, Győrffy Dóra és Bojár Gábor izgalmas előadásai után Reszkető Petra, a Budapest Intézet igazgatója, és Skopál Attila, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány általános igazgatója gyakorlati tapasztalataikról is beszámoltak az esélyteremtő vállalkozások és az okosvárosok témájában.

Ilyés Márton, a Momentum elnökségi tagja és gazdaságpolitikusa a Holnap Magyarországa Terv gazdasági fejezetét mutatta be, míg Bedő Dávid, a Momentum parlamenti frakcióvezető-helyettese az erre érkezett szakmai és választói visszajelzések összefoglalóját ismertette.

A kerekasztal-beszélgetésben pedig már a véleményeket is ütköztettük, például arról, hogy magasak-e vagy sem az adóterhek ma Magyarországon, vagy hogy mire kellene felhasználni a jelenleg épp befagyasztott EU-s támogatásokat. A párbeszédbe a közönség is bekapcsolódott, rengeteg kérdés és hozzászólás érkezett.

Nemcsak azért volt izgalmas ez a rendezvény, mert fontos témáról, a magyar gazdaságról beszélgettünk. Hanem azért is, mert ezt együtt tettük: civilek, értelmiségiek, gazdasági szakemberek és politikusok közösen.

A Holnap Magyarországa Konferenciasorozat erről szól: egy új szövetség létrehozásáról. Tegnap megtettük a első lépést.”- írta Donáth Anna a Facebookon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések