Hirdessen itt

Csekk Katka helyett Donáth Anna lesz a Momentum listavezetője a 2024-es EP-választáson


Donáth Anna lesz a Momentum listavezetője a 2024-es Európai Parlamenti-választáson, jelentette be vasárnapi közleményében a párt. Donáthot a párt másik EP-képviselője, Cseh Katalin követi a listán. A 2019-es EP-választáson még Csekk Katka volt a párt listavezetője. 

Donáth Anna korábban már volt a párt elnöke is, miután az ellenzéki előválasztási eredmények láttán Fekete-Győr lemondott. 2022-ben azonban közölte, nem indul el a posztért, mert gyereket vár, de már akkor lehetett tudni, hogy visszatér a politikába. Februárban ez is meg is történt, Momentum külön plakátkampányt húzott fel a visszatérésére.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azt mondta a döntésről, hogy a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásoknak. Szerinte Donáth Anna képviselősége alatt 800 millió eurónyi plusz támogatást harcolt ki a civileknek, és ugyancsak neki köszönhető, hogy a kezdeményezésére felállt az európai szintű Pegasus-vizsgálóbizottság. Csekk Katka érdemének tartja, hogy Európai Parlament kimondta, uniós célnak kell lennie, hogy a városok közvetlenül is juthassanak uniós forrásokhoz.

A Momentum szerint a jövő évi EP-választás tétje, hogy az ellenzék milyen formában, mely párt vagy pártok vezetésével fordul rá a 2026-os országgyűlési választásokra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések