A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bűnügyi felügyelet alá vonták a Marina parton történt késelés feltételezett elkövetőjét


A csütörtök este történt gyilkosság gyanúsítottja az áldozat élettársa.


A Budai Központi Kerületi emberölés bűntette miatt döntött a nő bűnügyi felügyeletéről – adta hírül a Fővárosi Törvényszék Sajtótitkársága. A rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2023. április 20-án este egy XIII. kerületi házban szóváltást követően egy késsel mellkason szúrta az élettársát, aki a lakás előtti folyosón elhunyt.

A bűncselekmény megalapozott gyanúját a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a mentőszolgálat által a halál megállapításáról kiállított igazolás, valamint tanúvallomások is alátámasztják.

A gyanúsított védője az április 22-i tárgyaláson hangsúlyozta, a nő olyan idegállapotban van, hogy még nem képes vallomást tenni. Bár a gyanúsított vallomást nem tett, az eljárás adataiból arra lehet következtetni, hogy az ingatlanban nem csupán szóváltás történt, ott dulakodás nyomai is felfedezhetőek.

A Fővárosi Főügyészség az ügy súlyosságára hivatkozva indítványozta a nő letartóztatását, ám büntetetlen előélete és a családi körülményei miatt a bíróság úgy döntött, hogy a tárgyalásig a rendőrség csak a mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze őt.

Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, öttől tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések