A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Boris Johnson: Én vagyok a Führer, Én vagyok a király, aki döntéseket hoz


Boris Johnson volt brit miniszterelnök “Führernek” és “királynak” nevezte magát beosztottjai előtt, amikor kormányfő volt – derül ki a Times által Johnson miniszterelnökségéről kiadott új könyvből – írta meg az oroszhirek.hu. 


„Mindent ellenőrzés alatt kell tartanom. Én vagyok a führer. Én vagyok a király, aki meghozza a döntéseket” – mondta állítólag Johnson, akinek szavait idézi a Johnson at 10: The Inside Story című könyv, amelyet Anthony Seldon és Raymond Newell írt – írta meg az oroszhirek.hu.

A könyvből az is kiderül, hogy Johnson a Konzervatív Párton belüli kritikusokkal, valamint a Sunday Times korábbi szerkesztőjével, Emma Tuckerrel szemben is illetlen szavakat használt.

Johnson 2022. július 7-én jelentette be lemondását miniszterelnöki tisztségéről és a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáról. Szeptember 6-án, távozott hivatalából, ezt követően Liz Truss vette át a miniszterelnöki tisztséget. Truss október 24-ig töltötte be ezt a tisztséget, utódja és Nagy-Britannia harmadik miniszterelnöke tavaly Rishi Sunak volt, aki 1812 óta Nagy-Britannia legfiatalabb kormányfője és az első indiai származású miniszterelnök az ország történetében – olvasható  a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések