A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bizottsági lépést sürget a cseh miniszter Lengyelország és Magyarország ellen


„Az ukrán gabonaimportra kivetett egyoldalú tilalmak ellentétesek az Európai Unió egységes piacának feltételeivel” – véli a cseh szakportál.

Csehország egyelőre nem tervezi az ukrán gabona és más ukrán mezőgazdasági termékek behozatalának betiltását – közölte Zdeněk Nekula cseh mezőgazdasági miniszter hétfőn Prágában.

Lengyelország, Magyarország és legutóbb Szlovákia által az ukrán gabonaimportra kivetett egyoldalú tilalmak ellentétesek az Európai Unió egységes piacának feltételeivel – írta meg az eAGRI.

„A hétvégén személyesen tárgyaltam a mezőgazdasági termékek behozataláról Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztossal, és megkérdeztem, mi lesz az Európai Bizottság reakciója a Lengyelország és Magyarország által bejelentett importtilalomra.

Egyértelműen megerősítette felém, hogy ezek az egyoldalú intézkedések elfogadhatatlanok”

– állította Zdeněk Nekula.

Sőt, a cseh mezőgazdasági miniszter tovább ment. „A jövő hétre megbeszéltem egy találkozót a biztos úrral Luxemburgban, ahol további megoldási lehetőséget és az Európai Unió közös megközelítését szeretnénk megvitatni” – fogalmazott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések