A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukránoknak lesznek F-16-osaik, de nincs aki vezesse: a propagandamédiába már feladták az apróhirdetést, hogy pilótákat keresnek


Bár még nincs ilyen gépük az ukránoknak, pilótákat már most keresnek hozzá.

Felhívást intézett a pilótákhoz és a szakemberekhez Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, hangoztatva, jelentkezzenek azok, akik „hajlandóak és képesek” az amerikai F-16-os vadászgépek használatára és irányítására, csatlakozzanak Ukrajna védelméhez. Erről a Tanjug hírügynökség írt kedden az UNIAN ukrán hírportálra hivatkozva. A politikus akkor közölte felhívását, amikor az ukrajnai Odessza város médiaközpontjában találkozott a dán ügyvezető védelmi miniszterrel, Troels Lund Poulsennel.

Reznyikov közölte: a felhívás azoknak a pilótáknak szól, akik képesek az F-16-os típusú harcigépek irányítására és hajlandóak részt venni a háborúban.

Nyitva áll előttük az ajtó”

– mondta a tárcavezető.

Az Egyesült Államok egyelőre elutasította, hogy F-16-os harci gépeket küldjön Ukrajnának. Joe Biden amerikai elnök kijevi látogatása során februárban kijelentette, hogy Ukrajnának most még nincs szüksége a repülőgépekre, mert – miként rámutatott –, az Egyesült Államok egyelőre más fontos fegyverzetet biztosít.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter korábban kifejezte meggyőződését, miszerint az ukránoknak jelenleg nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerekre van szükségük, az F-16-os többcélú vadászgépek a konfliktusnak ebben a szakaszában nem tudnak segíteni Ukrajnának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések