A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Orbán-kormány ihlette Meloniék új döntését


Az olasz miniszterelnök elmondta: a kormány „ösztönözni kívánja a születési ráta növekedését”.


Az Il Foglio online cikket közölt az olasz kormány döntéséről, amely a születésszámot érinti. Az olasz kormánynak van egy „szenzációs” ötlete: nem kell adót fizetnie a gyermeket vállalóknak. Giorgia Meloni miniszterelnök „visszatért”, hogy szembenézzen az egyik nagy olasz vészhelyzettel: Olaszország születésszámának drámai csökkenésével – írja a lap.

Meloni elmondta, hogy a kormány „ösztönözni kívánja a születési ráta növekedését”, amely jelenleg minden idők mélypontján van, kevesebb mint hét újszülött és több mint tizenkét halálozás jut ezer lakosra. A törvénytervezetből még nem derült ki, hogy pontosan milyen adónemekre vonatkozik a döntés. A szerző hozzáteszi:

Európában az egyetlen ország, amely már tanulmányozott hasonló szabályt, Orbán Viktor kormányfő Magyarországa,

amely 2020 óta lehetőséget kínál a négy- vagy többgyermekes nőknek arra, hogy ne fizessenek többé jövedelemadót.

„A törvényt »migránsellenes« logikával eladó Magyarországgal ellentétben azonban a kormány szülést támogató tervével foglalkozni készülő Olaszország olyan ország, amely korábban ennek pont az ellenkezőjét jelentette ki: több bevándorló nélkül Olaszország szegényebb és gyengébb lesz” – írja az Il Foglio szerzője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések